VACATURETEKSTEN

ORIGINELE VERHALEN MET EEN TOEKOMSTVISIE

Een ‘dynamische werkomgeving’ en ‘een nieuwe uitdaging’. Termen die in bijna de helft van alle Nederlandse vacatureteksten voorkomen. Hoe kan het dat recruiters geen originele vacatureteksten op papier krijgen? Simpel; ze willen mensen spreken, geen teksten opstellen.

Vacatureteksten

Een standaard tekst geeft geen eerlijk beeld van jouw bedrijf

De meeste vacatureteksten op het internet zijn ontzettend saai geschreven. Voor veel recruiters en uitzendbureaus is het opstellen van een vacaturetekst dan ook een rottaak. Als professional wil je kandidaten spreken en je niet te veel bezighouden met teksten schrijven.

Elke keer vacatures opstellen vraagt energie
Om die reden komen de volgende punten in zeker 75% van de Nederlandse vacatures voor:

N

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?

N

Wil je onderdeel worden van een snelgroeiende organisatie?

N

Je begint je dag met een goede kop koffie

N

We zijn een dynamisch en gezellig team

N

Een marktconform salaris

N

HBO- werk en denkniveau

Begrijp je dat de gemiddelde kandidaat hier werkelijk niets aan heeft? Bijna elke werkgever zegt namelijk hetzelfde. Een nieuwe baan is altijd een uitdaging. Elk organisatie wil groeien – als het goed is. Noem één bedrijf in Nederland waar je geen koffie kunt drinken. En wat is een marktconform salaris?

Het aanbod van vacatures is enorm

Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Kandidaten hebben de banen voor het uitkiezen. Denk je als werkgever dan echt dat standaardteksten een potentiële werknemer gaan overtuigen? Je hebt een originele tekst nodig die een nieuwe positie binnen jouw bedrijf daadwerkelijk verkoopt. Een kandidaat moet een prachtige toekomst zien binnen jouw organisatie. Dat is waar je mensen mee overhaalt.

Aanmoedigen om te solliciteren

Wil je een vacaturetekst ter opvulling van je website? Dan werkt kopiëren/plakken het beste. Of je besteedt de opdracht uit aan ChatGPT. Je krijgt binnen een paar seconden een prima resultaat. Ben je op zoek naar een vacaturetekst die echt overtuigt en op een originele manier je kandidaten aanzet om te solliciteren? Punchline helpt je verder.

Hoe werkt een content traject?

PLAN EEN KENNISMAKING

We zijn oprecht geïnteresseerd in jouw bedrijf. Daarom spreken we je graag eerst om je verhaal te horen. Telefonisch, of face-to-face. Op één ding kan je rekenen: we stellen flink wat vragen!

1

ONTVANG EEN VOORSTEL

Hebben we een goed gesprek gehad en is er een match? Mooi! Dan doen wij je een voorstel op het gebied van copywriting. Dit bevat ideeën voor content, een plan van aanpak en een prijs voor de geleverde diensten.

2

ONZE SAMENWERKING GAAT VAN START

Na jouw akkoord op ons voorstel, gaan wij aan de slag. Je krijgt ons werk tussentijds te zien, zodat je constant op de hoogte blijft. Bijsturing of tips geven? Dat mag altijd!

3

VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET SCHRIJVEN VACATURETEKSTEN

Hoe schrijf ik een goede vacaturetekst?

Begin met een pakkende titel in plaats van met een standaard vraag. Bedenk wat het grootste pluspunt is van een baan bij jouw bedrijf. Zorg dat je de lezer écht nieuwsgierig maakt naar de rest van de vacature. Het is de bedoeling dat je jouw organisatie verkoopt. Taken en verantwoordelijkheden opsommen kan, maar zorg dat het niet te veel vakjargon bevat. Hou het
simpel. Schrijf het op zoals je het ook aan iemand in de kroeg vertelt. Is een medewerker verantwoordelijk voor sales? Leg dan ook uit hoe en wat. En wees vooral eerlijk, stop geen dingen in de vacaturetekst die eigenlijk niet relevant zijn.

Welke punten benoem je niet in een vacaturetekst?

Er zijn natuurlijk een aantal zaken die je volgens de wet niet mag noemen. De voorkeur geven aan iemand met een specifiek geslacht, geloofsovertuiging of huidskleur mag natuurlijk niet. Daarnaast zijn er een aantal fouten die veel bedrijven maken bij het schrijven van vacatureteksten. Een simpel voorbeeld is HBO werk- en denkniveau. Dit wordt vaak gebruikt om een vacature een bepaald imago te geven. Terwijl het in de praktijk geen bal uitmaakt of je MBO- of HBO hebt gestudeerd. Wil je dat iemand echt een HBO diploma heeft? Benoem dit dan en licht het vervolgens ook toe. En wees specifiek over zaken als salaris, vrije dagen, zogenaamde secundaire arbeidsvoorwaarden. Het gaat kandidaten eerder aanzetten om te solliciteren, dan dat het ze afschrikt.

Wat kan ik doen om een vacaturetekst origineel te maken?

Verantwoordelijkheden en voordelen opsommen is prima. Dit is de basis, maar je kunt nog veel meer doen. Zet bijvoorbeeld een paar pakkende quotes neer van iemand die de functie in kwestie bekleedt. Zo krijgt een kandidaat een goed en eerlijk beeld van het werk. En als je toch mensen aan het woord laat, waarom dan ook niet collega’s laten vertellen hoe het is om voor jouw bedrijf te werken? De vacaturetekst hoeft een journalistiek artikel te worden, maar kan zeker wel verhaalelementen bevatten. Dit maakt het lezen van een vacaturetekst een stuk leuker. Elk mens is dol op verhalen die over andere mensen gaan. Probeer het eens uit, je tekst wordt er echt niet slechter van!

Over mij

Schrijven doe ik al zolang ik me kan herinneren. Het is letterlijk de vaardigheid waar ik het meest dankbaar voor ben. Goede copywriting is miljoenen waard. Binnen de marketing is het een element dat bedrijven maakt, of kraakt. Daarom is het mijn missie om jouw bedrijf te verkopen met woorden.

Ook goede teksten die omzet genereren?

Waarschijnlijk heb je nu nog steeds geen tijd en zin om te schrijven. Logisch want je hebt veel belangrijke zaken te doen. 
Laten we elkaar versterken, kies voor teksten die raken. Ik help je graag.