DOELGROEPEN

DIGITAL AGENCIES

Websites, webshops en webapplicaties. Jouw digital agency helpt bedrijven aan digitale zichtbaarheid. De programmeurs ontwikkelen, de marketeers zorgen voor de branding. Het schrijven van goede teksten schiet er vaak bij in. Leg je dit bij de opdrachtgever neer, of laat je het je personeel met tegenzin doen?

Schrijven is een vak apart. Wij begrijpen dat. Daarom is Punchline de vaste partner voor meerdere agencies. Met een vaste samenwerking nemen we het schrijfwerk van jouw bedrijf uit handen. Wij helpen jou, jij helpt jouw klanten. Win-win voor alle partijen.

Of het nou om webpagina’s, blogs, e-mails of klantreviews gaat: iedereen is gebaat bij kwaliteit. Zo behoud jouw agency tevreden klanten, en doen wij in onze samenwerking wat het beste werkt: elke partij doet waar hij of zij goed in is.

VEELGEMAAKTE FOUTEN

De kans is vrij groot dat jij als ondernemer één van deze fouten maakt.

N

In je marketing praat je te veel over je bedrijf

N

De content op je website komt rechtstreeks uit Chat GPT

N

Je gebruikt moeilijke taal om intelligent over te komen

Eerlijk, je herkent je in één of meerdere van deze dingen. Toch? Je bent nu redenen aan het bedenken die je acties goedpraten. Dat is prima, maar er is een reden dat deze handelingen fout zijn: “Selling is essentially a transfer of feelings” – Zig Ziglar

Lezers, klanten, consumenten en jouw doelgroep moeten iets voelen. Alleen zo gaan zij tot actie over. Over je bedrijf praten, roept geen gevoelens op bij iemand. De technologie achter Chat GPT is geweldig, maar produceert tot nu toe vooral standaard taalgebruik. En de meeste mensen gaan ‘aan’ op een simpel en duidelijk verhaal.

Ben je nog niet overtuigd? Oké, laten we het volgende voorbeeld noemen. In 1962 gaf de Amerikaanse president John F Kennedy een van zijn wereldberoemde speeches. De kern van zijn boodschap: We gaan een man op de maan plaatsen.

Iedereen begreep het en was laaiend enthousiast. Maar wat als de president een andere speech had gegeven? Een waarin hij uitlegt dat Amerika alle grondstoffen gaat gebruiken voor het bouwen van een speciale raket. Welke wetenschappers er bij betrokken zijn en wat voor teams er binnen NASA zijn samengesteld.

Allemaal interessante informatie, maar totaal niet relevant. Zo is het met jouw doelgroep ook. Kies voor duidelijke taal waar mensen een goed gevoel bij krijgen.

Over mij

Schrijven doe ik al zolang ik me kan herinneren. Het is letterlijk de vaardigheid waar ik het meest dankbaar voor ben. Goede copywriting is miljoenen waard. Binnen de marketing is het een element dat bedrijven maakt, of kraakt. Daarom is het mijn missie om jouw bedrijf te verkopen met woorden.

Ook goede teksten die omzet genereren?

Waarschijnlijk heb je nu nog steeds geen tijd en zin om te schrijven. Logisch want je hebt veel belangrijke zaken te doen. 
Laten we elkaar versterken, kies voor teksten die raken. Ik help je graag.